Yaşam

Şaşırtıcı sonlarıyla aklınızı başınızdan alacak Tüm Zamanların En Gizemli Filmleri

Sonuna kadar tahminde bulunmanızı sağlayan filmlerin hayranı mısınız? Eğer öyleyse, gerçek yerdesiniz! Gizem filmleri, merak uyandıran olay örgüleri, beklenmedik sürprizleri ve heyecan verici gerilimleriyle onlarca yıldır izleyicileri büyülemektedir. İster klasik bir dedektif gerilim filmi, ister sakinleştirici bir psişik gerilim veya doğaüstü bir bulmaca olsun, gizem filmleri dünyası gerilim ve entrika arzunuzu tatmin edecek.

30. “Da Vinci Şifresi” (2006)

İmdb: 6.6

Dan Brown’ın çok satan romanından uyarlanan bu film, sembolbilimci Robert Langdon (Tom Hanks) ve kriptolog Sophie Neveu’nun (Audrey Tautou) bilinmeyen bir toplum tarafından korunan çok eski bir sırrı ortaya çıkarmalarını konu alıyor. Araştırmaları onları tarihsel ipuçları, dini komplolar ve gizli kodlardan oluşan bir ağa götürür.

29. “Diğerleri” (2001)

İmdb: 7.6

Nicole Kidman, kocasının 2. Dünya Savaşı’ndan dönüşünü beklerken iki çocuğuyla Jersey malikanesine taşınan dindar bir kadın olan Grace’i canlandırıyor. Çocukların ışığa duyarlılıkla karakterize edilen birkaç hastalığı vardır, bu nedenle ömürleri, onları ışığa maruz kalmaktan korumak için karmaşık bir kurallar dizisi etrafında yapılandırılmıştır. Üç gizemli hizmetçinin gelişi, konut ve eski sakinleri hakkında ciddi bir sırrı ortaya çıkaran bir dizi olayın kilidini açar.

28. “Burçlar” (2007)

İmdb: 7.7

Zodiac Killer’ın gerçek hikayesine dayanan bu film, Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) adlı bir karikatürist ve bir araştırma grubunun yakalanmaktan rahatsız olan seri katilin peşine düşmesini konu alıyor. Zodyak Katili şifreli broşürlerle onlara sataşırken ve cinayetlerine devam ederken, kimliğini ifşa etme saplantısı hayatlarını tüketir.

27. “Defol” (2017)

İmdb: 7.7

Jordan Peele’in ilk yönetmenlik denemesi ‘Get Out’, Chris’in (Daniel Kaluuya) hafta sonu kız arkadaşının ailesini ziyaret etmesini konu alan bir sosyal gerilim. Ancak kısa süre sonra, bu görünüşte arkadaşça görünümün altında gizlenmiş rahatsız edici bir sırrı keşfeder ve bu da, sahiplerinin gerçek niyetleri hakkında şok edici bir ifşaya yol açar.

26. “Ejderha Dövmeli Kız” (2011)

İmdb: 7.8

Stieg Larsson’ın romanından uyarlanan film, zengin bir sanayicinin yeğeninin ortadan kaybolmasını araştıran gazeteci Mikael Blomkvist (Daniel Craig) ve hacker Lisbeth Salander’in (Rooney Mara) etrafında dönüyor. Araştırmaları, karanlık ve çarpık bir aile sırları, kurumsal yolsuzluk ve şiddet ağını ortaya çıkarır.

25. “Mulholland Yolu” (2001)

İmdb: 7.9

David Lynch’in bu gerçeküstü şaheseri, Los Angeles’a gelen ve hafızasını kaybetmiş Rita (Laura Harring) adlı bir kadınla arkadaş olan Betty (Naomi Watts) adlı gelecek vadeden bir aktrisin hikayesini anlatıyor. Hollywood’un karanlık koridorlarına daldıkça, hayaller ve gerçekler arasındaki sınırlar bulanıklaşıyor ve ortaya akıllara durgunluk veren bir anlatı çıkıyor.

24. “Bıçaklar Çıktı” (2019)

İmdb: 7.9

Modern bir polisiye romanı olan ‘Knives Out’, ünlü suç romanı yazarı Harlan Thrombey’in (Christopher Plummer) ölümünün soruşturulması etrafında dönüyor. Benoit Blanc (Daniel Craig) adlı eksantrik bir dedektifin dümende olduğu film, aile sırları, ihanet ve beklenmedik temaslardan oluşan bir ağı ortaya çıkarıyor.

23. “Donnie Darko” (2001)

İmdb: 8.0

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal), garip rüyalar görmeye ve Frank adında dev bir tavşanla rekabet etmeye başlayan sorunlu bir gençtir. Gerçeküstü ve unutulmaz bir yolculukta Donnie, gerçeklik algısına meydan okuyan zaman yolculuğu, paralel dünyalar ve varoluşsal gizemlerle karışır.

22. “Blade Runner 2049” (2017)

İmdb: 8.0

Bilim kurgu klasiği ‘Blade Runner 2049’un devamı, toplum için derin etkileri olabilecek uzun süredir gizli kalmış bir sırrı ortaya çıkaran yeni bir bıçak koşucusu olan Memur K’nın (Ryan Gosling) etrafında dönüyor. Gizemi araştırırken, eski bıçak koşucusu Rick Deckard’dan (Harrison Ford) cevaplar arar.

21. Malta Şahini (1941)

İmdb: 8.0

En iyi kara filmlerden biri olarak kabul edilen ‘Malta Şahini’, paha biçilmez bir heykelciği bulmak için tehlikeli bir arayışa giren özel dedektif Sam Spade’in (Humphrey Bogart) etrafında dönüyor. Çeşitli kurnaz karakterlerle karşılaştığında bir aldatma, ihanet ve beklenmedik ittifaklar ağında gezinmek zorunda kalır.

20. “Kayıp Kız” (2014)

İmdb: 8.1

Gillian Flynn’in çok satan romanından uyarlanan ‘The Missing Girl’, çökmekte olan bir evliliğin karanlık karmaşıklıklarını inceliyor. David Fincher’ın yönettiği bu sürükleyici ruhani gerilimde başrollerini Ben Affleck ve Rosamund Pike’ın paylaştığı, seyirciyi son kareye kadar tahmin yürüten büyüleyici performanslar sergiliyorlar.

19. “Mahkumlar” (2013)

İmdb: 8.1

İki ailenin genç kızları Şükran Günü’nde kaybolunca çaresiz babaları Keller Dover (Hugh Jackman) ve Franklin Birch (Terrence Howard) meseleyi kendi ellerine alırlar. Karışık sırlar ve ahlaki ikilemlerden oluşan bir labirentte gezinirken adalet ve intikamın sınırları bulanıklaşıyor.

18. “Çin Mahallesi” (1974)

İmdb: 8.2

Jack Nicholson’ın canlandırdığı özel dedektif JJ Gittes, Roman Polanski’nin yönettiği bu neo-noir şaheserinde görünüşte basit bir vakayı araştırırken kendini bir yolsuzluk, cinayet ve aldatma ağının içinde bulur. 1930’ların Los Angeles’ında geçen ‘Çin Mahallesi’, gücün ve açgözlülüğün karanlık koridorlarına inen sürükleyici bir hikaye.

17. “Altıncı His” (1999)

İmdb: 8.2

Bu film, Cole (Haley Joel Osment) adlı genç bir çocuğu tedavi etmeye çalışan çocuk psikoloğu Dr. Cole (Haley Joel Osment) hakkındadır. Malcolm Crowe’un (Bruce Willis) etrafında dönüyor. Cole’un korkunç bir sırrı vardır: ölüleri görebilir ve onlarla iletişim kurabilir. Dr. Crowe, Cole’un ürkütücü dünyasının derinliklerine inerken, beklediğinden daha fazla şok edici gerçeği ortaya çıkarır. Film, tüyler ürpertici kurgusuyla ünlü.

16. “LA Gizli Bilgisi” (1997)

İmdb: 8.2

1950’lerin Los Angeles’ında geçen ‘LA Confidential’, üç dedektif Bud White (Russell Crowe), Ed Exley (Guy Pearce) ve Jack Vincennes’i (Kevin Spacey) organize hatalar ve Hollywood ihtişamı dünyasında yolsuzluk, skandal ve cinayeti araştırırken takip ediyor. . .

15. “Shutter Island” (2010)

İmdb: 8.2

Bir akıl hastanesinin bulunduğu tenha bir adada geçen bu atmosferik gizemi Martin Scorsese yönetiyor. Leonardo DiCaprio’nun bir hastanın ortadan kaybolmasını soruşturan bir ABD polisini canlandırdığı ‘Shutter Island’, gerçekleri sorgulamanıza yol açacak manevi dönemeçlerle dolu karmaşık bir anlatı örüyor.

14. “Yaşlılara Yer Yok” (2007)

İmdb: 8.2

Cormac McCarthy’nin romanından uyarlanan Coen Kardeşler’in sineması, Llewelyn Moss (Josh Brolin) adlı bir avcının ters giden bir uyuşturucu anlaşmasına rastlaması ve kendisini Anton Chigurh adlı acımasız bir kiralık katil tarafından takip edildiğini bulması etrafında dönen neo-Batı tarzı bir suç mahallidir. Javier Bardem). kan basıncıdır. Sinema kader, ahlak ve insanın içindeki karanlık temalarını işler.

13. “Baş Dönmesi” (1958)

İmdb: 8.3

Hitchcock’un en iyi eserlerinden biri olarak kabul edilen ‘Vertigo’, gizemli bir bayana takıntılı olan James Stewart’ın canlandırdığı emekli bir dedektif hakkındadır. Konu ilerledikçe, aldatma katmanları ve psişik karmaşıklık ortaya çıkar ve unutulmaz bir doruğa ulaşır. Bu ruhsal gerilim sineması saplantı, kimlik ve manipülasyon temalarını araştırıyor.

12. “Hatıra” (2000)

İmdb: 8.4

Christopher Nolan’ın akıllara durgunluk veren başyapıtı ‘Memento’, kısa süreli hafıza kaybı yaşayan ve karısının katilini bulmaya kararlı Leonard Shelby’nin hikayesini anlatıyor. Çizgisel olmayan bir biçimde çekilen film, izleyiciyi ipuçlarının ve keşiflerin büyüleyici bir yapbozu yavaş yavaş çözdüğü kafa karıştırıcı bir yolculuğa çıkarıyor.

11. “İhtiyar” (2003)

İmdb: 8.4

Bu Güney Kore sineması, herhangi bir açıklama yapılmadan on beş yıl boyunca gizemli bir şekilde hapsedilen Oh Dae-su hakkındadır. Serbest bırakıldıktan sonra intikam peşinde koşar ve hayal gücünün ötesinde şok edici bir gerçeği ortaya çıkarır. ‘Oldboy’ gizem, intikam ve ahlaki karmaşıklığın sürükleyici bir hikayesi.

10. “Arka Pencere” (1954)

İmdb: 8.5

Alfred Hitchcock’un gerilim dolu sineması, bizi James Stewart’ın canlandırdığı, tekerlekli sandalyeye mahkum bir fotoğrafçının kapalı dünyasına götürüyor. Apartmanının penceresinden komşularını izlerken içlerinden birinin cinayet işlediğine ikna olur. “Arka Pencere”, Hitchcock’un gerilim ustalığını ve heyecan verici bir kedi-fare oyununu sergiliyor.

9. “Olağan Şüpheliler” (1995)

İmdb: 8.5

Bir gemide yaşanan kanlı katliamın ardından hayatta kalan tek kişi olan Verbal Kint (Kevin Spacey), bir dedektife trajediye yol açan olayları anlatır. Anlattıkları aracılığıyla, Keyser Kelama adlı gizemli bir hata dehası tarafından yönetilen soygunun karmaşık katmanları ortaya çıkıyor ve izleyiciler şok edici doruk noktasına varacağını varsayıyor.

8. “Prestij” (2006)

İmdb: 8.5

19. yüzyılda sahne büyüsü dünyasında geçen, iki rakip sihirbaz Robert Angier (Hugh Jackman) ve Alfred Borden (Christian Bale), birbirlerinin illüzyonlarının üstesinden gelmek için olağanüstü çaba göstermelerine neden olan şiddetli bir kan davasına girerler. Sinema, fedakarlık, saplantı ve büyüklüğe ulaşmanın bedeli temalarını işler.

7. “Ayrılanlar” (2006)

İmdb: 8.5

Martin Scorsese’nin sürükleyici suç draması, gizli görevdeki bir polisin (Leonardo DiCaprio) Boston çetesine sızmasını ve bir mafya köstebeğinin (Matt Damon) polis teşkilatına sızmasını konu alıyor. Yolları kesişirken, riskler yükselir ve sadakatleri sınanarak gergin ve şok edici bir zirveye ulaşır.

6. “Psiko” (1960)

İmdb: 8.5

Alfred Hitchcock’un yönettiği Sapık, para çalan ve kendini Bates Motel’e sığınırken bulan Marion Crane’i (Janet Leigh) konu alan ruhani bir gerilim filmi. Orada gizemli Norman Bates (Anthony Perkins) ile karşılaşır ve korku sinemasının manzarasını sonsuza dek değiştiren bir dizi şok edici ve ikonik dönüş yapar.

5. “Se7en” (1995)

İmdb: 8.6

Dedektifler David Mills (Brad Pitt) ve William Somerset (Morgan Freeman), cinayetlerinde yedi ölümcül günahı gerekçe olarak kullanan bir seri katilin izini sürmek için ava çıkarlar. Soruşturmanın derinliklerine indikçe, kendilerini kurnaz ve sapık katil tarafından düzenlenen bir zihinsel işkence oyununun içinde bulurlar.

4. “Kuzuların Sessizliği” (1991)

İmdb: 8.6

Genç bir FBI stajyeri olan Clarice Starling (Jodie Foster), dahi psikiyatr ve yamyam seri katil Dr. ‘Buffalo Bill’ olarak bilinen başka bir seri katili yakalamak için yardımını alırken, temiz hayatlar kurtarmak için tehlikeli bir ruhani oyunda gezinmesi gerekiyor.

3. “Dövüş Kulübü” (1999)

İmdb: 8.8

Uykusuz ve hayal kırıklığına uğramış bir beyaz yakalı kahraman (Edward Norton), Tyler Durden (Brad Pitt) adlı bir sabun satıcısıyla beklenmedik bir arkadaşlık kurar. Birlikte, bir tür erkeksi terapi olarak bir yeraltı dövüş kulübü oluştururlar. Kulüplerinin popülaritesi arttıkça, kontrolden çıkar ve kaotik bir anarşist küme olan ‘Kargaşa Projesi’ne dönüşür. Bu arada, kahraman, grubun eylemlerinden ve Tyler’ın ideolojilerinden giderek daha fazla rahatsız oluyor.

2. “Başlangıç” (2010)

İmdb: 8.8

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio), insanların rüyalarından değerli bilgiler çalan bir çıkarma uzmanıdır. Kişinin zihnine bir fikir yerleştirme eylemi olan ‘Başlangıç’ı gerçekleştirerek ona kaçma şansı sunulur. Uzmanlardan oluşan bir ekiple birlikte, gerçekle hayalin birbirine karıştığı bir dünyada yol alarak, bir rüya içinde katmanlı rüyalara dalarlar.

1. “Ucuz Roman” (1994)

İmdb: 8.9

Quentin Tarantino’nun yönettiği ‘Ucuz Roman’, mafya patronları, kiralık katiller ve diğer renkli yeraltı karakterlerini içeren birbiriyle bağlantılı çok sayıda hikayeyi bir araya getiriyor. Çizgisel olmayan anlatımı, keskin diyalogları ve beklenmedik sürprizleri bu filmi bir kült klasiği haline getirdi.

haber-gerze.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort